Dukla Vozovna ladí nezbedný punk

Punkrock Dukly z Pardubic má chytlavé refrény a okamžitě vás strhne tančit do kotle. Kapela má nové album "Sen nezbedného punka", ve kterém pestré texty a dunění rytmů tradičně doplňuje jejich charakteristická double tahací harmonika.

Avantgardní pódiová vystoupení kapely Dukla vozovna jsou typická výrazným líčením, parukami či jinými úlety. Typický sound energického punkrocku je ozvláštněn dokonce o dva akordeony. Veselá hudba , která vás okamžitě strhne do kotle, chytlavé refrény a pořádnej kotel – to je Dukla Vozovna.
Vznik kapely Dukla Vozovny byl podmíněn nespočtem návštěv pardubických koncertů, kam harmón  Skalda, kytarista a zpěvák Bóďa a basák Dresik kdysi chodili na Vypsanou fiXu či Visací Zámek. Všechno se ale začalo realizovat, až když se Dresikovi dostala do rukou baskytara. Sami nacvičili pár písniček od Tří sester nebo Mňágy. První vlastní koncert pak sjeli v roce 2001 s Jimem Čertem. Neměli ani vlastního bubeníka. Traduje se taky, že právě Jim Čert je naučil zpívat. Pak se soustředili na vlastní tvorbu a vybavili se vlastní aparaturou. Díky tomu už 17 let koncertují na klubové scéně.
„Ponorkovou nemocí ani po letech netrpíme. My tři se známe už 26 let. Hráli jsme spolu hokej a vídali se každý den na tréninku. Teď jenom místo zápasů jezdíme na koncerty,“ dodává s úsměvem Dresik.
Z pěti vydaných alb považuje kapela za nejlepší to druhé a poslední. 
Doporučujeme: Shlédněte klip Květina.  

Dukla Vozovna je podle wikipedie jediná trolejbusová vozovna v Pardubicích, ale po návštěvě koncertu Dukly najde tohle spojení význam pro takzvaný "double harmonika punk" ;-)

Avantgardní pódiová vystoupení kapely Dukla vozovna jsou typická také výrazným líčením, parukami či jinými občasnými úlety. Typický sound energického punkrocku je ozvláštněn dokonce o dva akordeony. Veselá hudba vás okamžitě strhne do kotle, chytlavé refrény a pořádnej kotel – to je Dukla Vozovna.

Vznik kapely Dukla Vozovny byl podmíněn nespočtem návštěv pardubických koncertů, kam harmón  Skalda, kytarista a zpěvák Bóďa a basák Dresik kdysi chodili na Vypsanou fiXu či Visací Zámek. Všechno se ale začalo realizovat, až když se Dresikovi dostala do rukou baskytara. Sami nacvičili pár písniček od Tří sester nebo Mňágy. První vlastní koncert pak sjeli v roce 2001 s Jimem Čertem. Neměli ani vlastního bubeníka. Traduje se taky, že právě Jim Čert je naučil zpívat. Pak se soustředili na vlastní tvorbu a vybavili se vlastní aparaturou.

Díky tomu už 17 let koncertují na klubové scéně: „Ponorkovou nemocí ani po letech netrpíme. My tři se známe už 26 let. Hráli jsme spolu hokej a vídali se každý den na tréninku. Teď jenom místo zápasů jezdíme na koncerty,“ dodává s úsměvem Dresik. Z pěti vydaných alb považuje kapela za nejlepší to druhé a poslední. 

Doporučujeme: Shlédněte klip Květina.

dukla-vozovna

obj/effects/bannervpravo/1/logo_HANDECFEST.png

Připojte se

  

Chcete odebírat novinky?

Zanechte nám svůj email a nic vám neunikne!


Máte dotaz, nové zprávy?

Nebojte se a napište nám!

napsat vzkaz

HANDec FEST - Rockové rozloučení s prázdninami.