Hudba Praha & Michal Ambrož, ex Jasná Páka

Hudba Praha je pokračováním kapely Jasná Páka vzniklé v roce 1981 kolem kytaristy a song-writera Michala Ambrože. Pestrá směsice pub-rocku s punkovými texty okořeněného charakteristickými ječivými dívčími sbory ji nasměrovaly do síně slávy českého big-bítu. Zazní také písně z nového alba "Srdeční příběh", které připravil hitmaker Michal Ambrož znovu spolu s Davidem Kollerem.

Hudba Praha je pokračováním kapely Jasná Páka vzniklé v roce 1981 kolem kytaristy a song-writera Michala Ambrože. Po zákazu Jasné Páky použil Michal Ambrož tehdy hojně používaný trik - přejmenoval soubor od roku 1984 na Hudba Praha. 

Pestrá směsice pub-rocku s punkovými texty okořeněného charakteristickými ječivými dívčími sbory ji nasměrovaly do síně slávy českého big-bítu. Syrový zvuk kytar skloubený se starým rhythm & blues a neotřelými texty znamenal, že se Hudba Praha během osmdesátých let stala jednou z nejoblíbenějších klubových kapel a s velkou popularitou cestovala po celém Československu. V roce 1992 vychází koncertní album 10 let Hudby Praha - Jasná Páka. Mezi nejoblíbenější alba patří kompilace Starý pecky z roku 1992 s písněmi Máma, táta či Špinavý záda nebo koncertní vypalovačka Pal vocuď.

Koncertní vystoupení v 22.30 v podání těchto hvězd bude pro mnohé vyvrcholením Handec Festu 2018 - nalaďte se a shlédněte klip Máma, táta nebo si poslechněte novou nahrávku Je to zlý.

obj/effects/bannervpravo/1/logo_HANDECFEST.png

Připojte se

  

Chcete odebírat novinky?

Zanechte nám svůj email a nic vám neunikne!


Máte dotaz, nové zprávy?

Nebojte se a napište nám!

napsat vzkaz

HANDec FEST - Rockové rozloučení s prázdninami.