Jaký byl HANDEC FEST 2020? Poprvé mezi halami

Díky všem za krásnou atmosféru letošního ročníku – všem rockově dobře naladěným návštěvníkům a skvělým kapelám za energická vystoupení. Za nás určitě zážitek. Moc jsme si to s vámi jako pořadatelé užili - ostatně tahle radost je pro nás jediná odměna, pro kterou to děláme. Podle vašich reakcí jsme se vám snad letošní revivalovou linkou trefili do noty.

Návštěvnost byla na "covidovou dobu" poměrně dobrá. Za  sobotní odpoledne a večer dorazilo celkem osm set lidí (přesně 791), čímž nebyla překročena vládou maximální  povolená návštěvnost 1000 osob na hromadné akce. Rozdáno bylo pořadateli přesně 519 černých pásek dospělým a 272 červených pásek návštěvníkům do 18 let. Vstupné bylo letos pouze dobrovolné, proto velmi děkujeme všem za štědré i ty menší příspěvky, které směřují na podporu mládežnického sportu. Velmi si vaší podpory vážíme.

Novinkou festu bylo umístění mezi halami ve sportovním areálu, které umožnilo lépe rozmístit množství lidí do velkého prostoru. Návštěvnost se rozložila u sportovní haly a zimního stadionu, také kdo by měl obavy z davu, vždy našel dostatek volného prostoru kolem sebe. Výhodou bylo, že na dvou pódiích jsme mohli plynule střídat kapely bez dlouhých prodlev na výměnu nástrojů a nazvučení. Díky tomu byl zkrácen program hudební produkce a do půlnoci byl klid, kdy vyprovodil všechny rockery cestou domů milostivý déšť.

Před diváky vystoupilo 6 živých kapel. Dvě paralelní stage s živou rockovou muzikou se střídaly před sportovní halou a před zimním stadionem:

17.00 [A] ZADÁCI / river music

Vodácká kulturní úderka Zadáci řadu let sbírá popularitu hudební disciplínou "river music". Do pivních peřejí zajeli také v Kuřimi se známými rockovými songy.

18.15 [B] PROZATÍM / oldies rock

Repertoár převzatých skladeb v podání kapely Prozatím nabrnkl příznivce kapel jako Pink Floyd, ZZ Top, Lynyrd Skynyrd, Mika Oldfielda nebo Erica Claptona.

19:30 [A] MANIAC / dance pop rock

Lollipop-punk Maniac se těší v Kuřimi velké oblibě a songy jako Čapí se dočkaly také opakování formou přídavků. Melodický zvuk a optimistické energie zvedne náladu každému.

20:45 [B] U2 STAY TRIBUTE REVIVAL / pop rock

U2 je úhelný kámen rockové hudby. Notoricky známé pecky zazněly v podání zručných U2 Stay, s nimiž se dostavilo alter ego irských hvězd Bono Vox, The Edge, Adam Clayton a Larry Muller Jr.

22:00 [A] THE LAST REVOLUTION - GREEN DAY REVIVAL / punk rock

Kapela zahrála největší hity od Green Day, ale také zaujala vlastními tvorbou, kteoru hraje pod názvem The Last Revolution.

23:15 [B] POŘÁD STEJNĚ / punk rock

Tvorba je postavená na původních textech a energické kytaře do punkové energie.

Pozitivní ohlasy v neposlední řadě máme na zálohované vratné kelímky a úklid prostranství byl díky této novince mnohem rychlejší než v předchozích letech. Spešl díky Městu Kuřim, Wellness Kuřim a Zimnímu stadionu Kuřim za prima spolupráci. Těšíme se spolu s vámi na příští HANDEC FEST ;-)

Fotografie najdete zde.

Těšit se můžete na 6 živých kapel a 2 paralelní stage z živou rockovou muzikou - stage [A] před sportovní halou a stage [B] před zimním stadionem.

17.00 [A] ZADÁCI / river music

Vodácká kulturní úderka Zadáci řadu let sbírá popularitu hudební disciplínou "river music". Zajeďte do pivních peřejí se známými rockovými songy, jak jste je ještě zaručeně nikdy neslyšeli, více čtěte zde.

18.15 [B] PROZATÍM / oldies rock

Repertoár převzatých skladeb v podání kapely Prozatím nabrkne příznivce kapel jako Pink Floyd, ZZ Top, Lynyrd Skynyrd, Mika Oldfielda, Erica Claptona až po českou klasiku Olympic nebo Blue Effect.

19:30 [A] MANIAC / dance pop rock

Lollipop-punk Maniac se songy jako Čapí letí úspěšně českým YouTubem. Melodický zvuk je dostal i na zahraniční pódia. Do crazy show a optimistické energie přidali taneční rozměr v klipu Show s tancem.

Jedna z největších legend české rockové scény Kamil Střihavka vystoupí se svou doprovodnou kapelou, se kterou hraje od roku 2007. Hity jako Země vzdálená, Černá růže, Když se snáší déšť a spousta dalších. Nenapodobitelného zpěváka doprovází čtveřice špičkových hudebníků. Žádná béčka, ale pět rockových lídrů.  Jedna z největších legend české rockové scény Kamil Střihavka vystoupí se svou doprovodnou kapelou, se kterou hraje od roku 2007. Hity jako Země vzdálená, Černá růže, Když se snáší déšť a spousta dalších. Nenapodobitelného zpěváka doprovází čtveřice špičkových hudebníků. Žádná béčka, ale pět rockových lídrů.  

20:45 [B] U2 STAY TRIBUTE REVIVAL / pop rock

U2 je úhelný kámen rockové hudby. Notoricky známé pecky zazní v podání zručných U2 Stay, s nimiž se dostaví alter ego irských hvězd Bono Vox, The Edge, Adam Clayton a Larry Muller Jr. Čti více.

22:00 [A] THE LAST REVOLUTION - GREEN DAY REVIVAL / punk rock

Kapela hraje největší hity od Green Day, ale v posledních letech se prosazuje také vlastními tvorbou, když vydala album pod názvem The Last Revolution s řadou úspěšných skladeb jako Čas žítČti více.

23:15 [B] POŘÁD STEJNĚ / punk rock

Tvorba je postavená na původních textech a energické kytaře. Kromě "pořád stejné" punkové energie nabízí špetku melancholie jako v klipu "Až zase jednou", více o kapele čtěte v článku.

obj/effects/bannervpravo/1/logo_HANDECFEST.png

Připojte se

  

Chcete odebírat novinky?

Zanechte nám svůj email a nic vám neunikne!


Máte dotaz, nové zprávy?

Nebojte se a napište nám!

napsat vzkaz

HANDec FEST - Rockové rozloučení s prázdninami.

image