Pražský lollipop-punk Maniac se vrací

Jednou z kapel, která se opět vrací na Handec Fest je energická pražská sestava MANIAC. V roce 2016 ukázala nadšenému publiku skvělou show. V současnosti našlápla u některých nových skladeb styl, kterým se odklání od dřívějšího punkového "nářezu" více do rockového dance music.

Kapelu založili v roce 2011 bráchové Marek a Jirka Barešovi, společně s Tomášem Mullerem. Po několika výměnách na postu bubeníka přicházní do kapely Miloš Blaháček a v té době už pop-punková kapela se v roce 2014 přejmenovává na MANIAC. V roce 2019 kapele proběhly na začátku roku dvě personální změny. Pozici bubeníka obsadil Petr „Cherry“ Šerlovský a basové kytary se ujal Václav „Fea“ Fišer. O tom, že Maniac válí i v novém složení, se může každý přesvědčit sám na Handec Fest.
 
Má za sebou dvě EP, stovky koncertů, festivalů a pivních slavností po celé ČR. Čím dál častěji hrají i v klubech a na festivalech v Německu. O vlastní tvorbu se stará kytarista kapely, skladatel a textař Marek Bareš, s občastnou pomocí bráchy Jirky a jejich táty. Dávají důraz na vtipné texty, kvalitní melodie, kontakt s publikem a profesionální živá vystoupení.
 
Jaký styl hudby kapela produkuje, můžete zhodnoti na jejím YT kanále. Hudební videoklipy jako je největší hit ČAPÍ nebo song LETNÍ strmě stoupají v počtu shlédnutí a úspěšně letí českým Youtubem. Kapela se stala zárukou zábavy také díky svým "crazy" pódiovým vystoupením a maniakálním stylem oblékání.
 
Nadsázkou je také vydání klipu na novou píseň Show s tancem, ve kterém uctívá účesy osmdesátých let. Optimistické taneční klipy jako Irská nebo Svět je krásnej naznačují, že kapela našlápla u nových skladeb styl, kterým se odklání od dřívějšího punkového nářezu do rockového dance music. "Crazy" styl si ale drží nadále.
 
 
 
obj/effects/bannervpravo/1/logo_HANDECFEST.png

Připojte se

  

Chcete odebírat novinky?

Zanechte nám svůj email a nic vám neunikne!


Máte dotaz, nové zprávy?

Nebojte se a napište nám!

napsat vzkaz

HANDec FEST - Rockové rozloučení s prázdninami.