Tichá dohoda - Achtung 30! (2016)

Kdo z rokocvých fans by je neznal? Stejně jako Laura a její tygři také Tichá dohoda slaví letos své 30. narozeniny. Legendární kytarovka s frontmanem Danem Šusterem a zpěvačkou Zuzanou Vintrovou budou pro většinu návštěvníků lákadlem v hlavním čase programu (od 20.30 hod).

Tichá dohoda byla v devadesátých letech minulého století zjevením české rockové scény a songy jako "Tulák po hvězdách (2015)", "Má duše se vznáší" nebo "Cizí pohled" zná každý. Píseň "Kde spí mí andělé" z alba "La Decadance" se stala titulní k filmu "Jak chutná smrt". To je ovšem minulost.

V únoru 2016 vydala kapela nové CD/EP "Achtung 30!", které je po 18 letech od posledního řadového alba obsahuje tři nové skladby jako Tightrope (2014), opět stylově kytarové, stejně jako cover verze New Dawn Fades z roku 2015. Více najdete na www.tichadohoda.cz.

"Nové písně znějí natolik přesvědčivě, že zesměšňují téměř celý současný tuzemský popový mainstream," píše recenze nového CD Tiché dohody. "Zpěvačka Zuzana Vintrová svým projevem silně připomíná Blanku Šrůmovou, to však netřeba brát jako obvinění z kopírování, ale spíše známku naprosto důstojné náhrady," uvádí. Melodicky silné motivy velkých hitů slavné éry Tiché dohody opravdu znějí s Vintrovou pořád dobře.

Při příležitosti "třicátin" kapely rozjíždí Tichá dohoda sérii koncertů, mezi nimiž v sobotu 27. srpna 2016 nebude chybět živák právě na Handec Festu v Kuřimi.

obj/effects/bannervpravo/1/logo_HANDECFEST.png

Připojte se

  

Chcete odebírat novinky?

Zanechte nám svůj email a nic vám neunikne!


Máte dotaz, nové zprávy?

Nebojte se a napište nám!

napsat vzkaz

HANDec FEST - Rockové rozloučení s prázdninami.