Vltava si 36 let drží svou osobitou poetiku

Jednou z kapel, které přijedou zahrát na Handec Fest 2022, je Vltava. Sestava kolem zpěváka a kytaristy Roberta Nebřenského, herce známého z divadla Sklep, je oblíbená pro poetický styl, který se s humorem pohybuje na hraně parodie.

Vltava vznikla v roce 1986 a popularitu získala na počátku devadesátých let. Kulturní obci je lídr sestavy Nebřenský znám nejen jako muzikant, ale také coby herec. Léta patřil k oblíbeným postavám pražského divadla Sklep. Kytaristu a zpěváka Nebřenského v současné sestavě doplňují klávesista František Svačina, baskytarista Tomáš Uhlík, bubeník Ondřej Pomajsl a saxofonista a flétnista Ondřej Klímek. V tomto složení již před šesti lety natočili album Čaroděj.

Vloni kapela Vltava u příležitosti svého 35. výročí oznámila plán vydat album nazvané Spass muss immer sein. Na nové desce začala Vltava pracovat už dlouho před zákazem veřejného vystupování kvůli epidemii, ale nejvíc práce vykonala právě během této doby. "Také proto, abychom se úplně nezbláznili," říká zpěvák, kytarista a textař Robert Nebřenský. Deska vyjde v září letošního roku a některé skladby již zazní v kuřimském vystoupení. 

Fanoušci Vltavy se ale nejvíce těší na profláklé hity, které se staly v českém bigtítu legendárními, jako song Marx, Engels, Beatles

Eben, Hanák, Čtvrtníček, Hřebej, Čermák, Pavlíček a mnozí další o Vltavě!

Jak vltavu hodnotí dalajláma? A jak ostatní? Eben, Hanák, Čtvrtníček, Hřebej, Čermák, Pavlíček a mnozí další o Vltavě! :-)

Nenech si proto ujít Handec Fest 2022 - jako vždy poslední srpnovou sobotu 27. 8. před sportovní halou v Kuřimi.

-pond-

obj/effects/bannervpravo/1/logo_HANDECFEST.png

Připojte se

  

Chcete odebírat novinky?

Zanechte nám svůj email a nic vám neunikne!


Máte dotaz, nové zprávy?

Nebojte se a napište nám!

napsat vzkaz

HANDec FEST - Rockové rozloučení s prázdninami.